Milt Autoriteit

Human Design Analist

Milt Autoriteit

Mijn instinct beslist

Mensen met een Milt Autoriteit zijn de snelste beslissers. Je bent bedoeld om spontaan en impulsief te zijn in je beslissingen en beslissingen te nemen op basis van je intuïtie in het moment. Dit is de stilste Autoriteit en kan verschijnen als een fluistering die je hoort, tintelingen die je voelt, of een onmiddellijke resonantie met iets. Die intuïtieve hints kunnen echter net zo snel weer verdwijnen als ze gekomen zijn. Dus is het jouw taak om stil genoeg te worden om de leiding te horen en dan de moed op te brengen om ernaar te handelen als het gebeurt.

Met een Milt Autoriteit ben je spontaan. Alle beslissingen zijn gebaseerd op intuïtie en op een overlevingsinstinct dat jou leidt naar wat gezond voor je is. Je kunt alleen op je intuïtie vertrouwen in het huidige moment. De beslissingen die goed voor je zijn worden in een oogwenk genomen. Intuïtief of Milt bewustzijn kan bijna helderziend aanvoelen en je een voorproefje geven van hoe iets gaat voelen. De Milt Autoriteit is via het Milt Centrum verbonden met het lymfestelsel. Als de lymfe door je hele lichaam beweegt, kun je dikwijls de Milt Autoriteit in je hele lichaam voelen. Soms is het een trekken of afstoten, soms is het een energetisch pijltje dat omhoog schiet, soms is het een heel rustige hint, soms weet je lichaam het gewoon zonder extra gevoel.

Met een Milt Autoriteit kun je het je niet veroorloven om het moment te missen. Zodra je intuïtie je het signaal geeft om NU te handelen, kun je er niet meer eens over slapen. Als je een intuïtieve ingeving hebt, vertrouw er dan op, ook als het misschien moeilijk is omdat je het logisch gezien helemaal niet kunt verklaren. Er is moed voor nodig om onvoorspelbaar te zijn en iets te doen wat je rationeel niet kunt verklaren. Met een Milt Autoriteit moet je leren je mannetje te staan en te staan voor je koele en heldere intuïtie in het huidige moment, zelfs als anderen het niet kunnen begrijpen en jou als wispelturig ervaren. Mensen met een Milt Autoriteit hebben een zeer scherpe zintuiglijke waarneming. Je ‘ruikt’ instinctief een rat, jouw instinct ‘ruikt’ of iets smaakvol is of niet, of het bij je past of niet, of het de moeite waard is om op te volgen of niet, of het nu gaat om mensen, de omgeving of een onderneming. Je intuïtie kan binnen een fractie van een seconde beoordelen. Ofwel vertrouw je er op dat moment op, ofwel laat je de kans en de lotsbestemming die er op dat moment is, los.

Soms weet je dat je iets moet doen, maar is de tijd nog niet rijp. De juiste actie zal zich openbaren wanneer het tijd is. Waar voorheen iets in het algemeen wel potentieel juist voelde, maar het nog niet juist voelde om ernaar te handelen, kun je plotseling uit het niets een aantrekkingskracht voelen om er iets aan te doen. Aan de andere kant kun je je plotseling geïnspireerd voelen om dingen anders te doen dan aanvankelijk de bedoeling was. Zelfs als je dingen plant, kan jouw Milt Autoriteit je een totaal andere weg wijzen. Het weet hoe je moet overleven en het weet het beter dan het verstand dat alle plannen maakt.

Als je jezelf betrapt op aarzelen en twijfelen zodra je een intuïtieve impuls hebt, zit je gevangen in de geest, leef je niet je ware aard en potentieel. Mensen met een Milt Autoriteit zijn vaak degenen die zeggen “ik wist het” nadat ze hun intuïtie hebben genegeerd.

Als je een moment of een periode van hoge emotionaliteit hebt, dan is dat misschien niet het juiste moment om beslissingen te nemen, omdat emoties jouw instinct zullen vervormen en overstemmen. De Milt Autoriteit is zeer emotieloos en duidelijk. Het kan heel kalm, subtiel en gemakkelijk te negeren zijn. Soms komt het nooit meer terug. Soms, bij cruciale beslissingen, kan het je non-verbaal toeschreeuwen en je niet verder laten gaan tot je het eindelijk vertrouwt en volgt.

Het kan ook gebeuren dat je Milt Autoriteit eerst nee zegt tegen iets, maar enige tijd later ja zegt omdat het juiste moment en de juiste timing om te handelen zijn aangebroken. Het is in het Nu en het kan vluchtig zijn, van moment tot moment beslissen. Sta jezelf toe om spontaan te zijn.

Wees met een Milt Autoriteit spontaan waar je kunt, heb geen schema als het niet absoluut noodzakelijk is. Als jouw werk je niet toestaat om overdag spontaan te zijn, sta jezelf dan tenminste in je privé-leven toe om spontaan te beslissen. Het kan leiden tot conflicten en misschien moet je jezelf een paar keer verantwoorden tot jouw vrienden het begrijpen en eraan gewend zijn, maar als zij jou respecteren, zullen zij jouw spontaniteit respecteren.

Voor iemand met een Milt Autoriteit kunnen verbindingen, vriendschappen en relaties heel snel tot stand komen. Vaak weet je het gewoon vanaf de eerste keer dat je iemand ontmoet, maar je kunt misschien niet eens helemaal bevatten en uitleggen wat je precies weet. Het kan gewoon een non-verbale herkenning zijn.

Wanneer heb ik een Milt Autoriteit?

Je hebt een Milt Autoriteit als je aan alle 3 deze criteria voldoet:

  • Je Milt Centrum is gedefinieerd
  • Het Sacraal Centrum is ongedefinieerd/open
  • Het Zonnevlecht Centrum is ongedefinieerd/open.

Manifestor en Projector aura Types kunnen een Milt Autoriteit hebben.

De Projector met een Milt Autoriteit

Als Projector neem je de ander diep in je op. Toch kun je niet toestaan dat deze conditionering jouw beslissingen te beïnvloedt en jouw intuïtieve ingevingen overstemt. Dit kan vooral gebeuren als je met emotionele mensen bent (gedefinieerd Zonnevlecht Centrum). Om in contact te komen met je intuïtie helpt het enorm om in je eigen aura te zijn. Als je bijvoorbeeld via de telefoon ergens voor wordt uitgenodigd, kun je je intuïtie veel beter aanvoelen dan wanneer je direct in de aura van de ander staat en al hun enthousiasme in je opneemt voor datgene waarvoor ze je uitnodigen – dan loop je het risico je met dat enthousiasme te identificeren en het te gebruiken voor besluitvorming. Hoe langer je experimenteert met je Milt Autoriteit, hoe duidelijker je je eigen intuïtie zult kunnen herkennen.

De Milt Autoriteit gaat over overleven. Het waarschuwt je wanneer iets gevaarlijk en onveilig is. Het zou altijd je hoogste prioriteit moeten zijn om ernaar te luisteren.

Milt Projectors kunnen de neiging hebben te veel en te snel te doen en zichzelf te overwerken, in een poging om een Manifesting Generator te zijn, maar Projectors zijn er niet om te werken zoals een Manifesting Generator dat doet. Als Projector ben je hier om de energie van andere mensen te begeleiden, niet door hen te vertellen wat ze moeten doen, maar door hen de juiste vragen te stellen waarop ze kunnen reageren en door hen inzichten te bieden. Totdat de juiste erkenning voor jou komt, kun je het beste studeren. Projectors zijn succesvol door de systemen die zij beheersen.

De Manifestor met een Milt Autoriteit

Als een Milt Manifestor ben je een van de snelste mensen ter wereld. Toch moet je wachten. Je moet wachten op de intuïtieve ingeving en op de impuls in je lichaam. Je moet wachten op de juiste timing. Als er geen impuls is, kun je niet zomaar vanuit de geest manifesteren (wat je denkt dat je moet doen). Dat wordt jou tenminste afgeraden als je je rust wilt bewaren.

Door je gesloten aura ben je als Milt Manifestor veel intimiderender voor anderen dan een Milt Projector zou zijn. Manifestors handelen onafhankelijk en zijn onvoorspelbaar voor andere mensen. Je spontane intuïtie draagt daaraan bij – alles kan in een oogwenk gebeuren. Dat kan intimiderend zijn. Mensen kunnen achterdochtig zijn, aftastend handelen, of proberen jou te beïnvloeden en te controleren. Dat is een angstreactie uit hun onzekerheid. De sleutel is: informeren. Informeer wanneer je beseft dat mensen in jouw omgeving zich onzeker gedragen. Informeer dat je van hen houdt, informeer dat je een spontaan persoon bent, informeer dat je een bepaald ding alleen gaat doen en dat je een tijdje weg zult zijn maar dat men zich geen zorgen hoeft te maken, informeer dat je iets samen zou willen doen. Als je afwijzing wilt verminderen en je positieve invloed wilt vergroten, ga dan met mensen om volgens hun aura-type.

Het loont om vriendelijk en respectvol te zijn – behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden, maar met compromisloze vastberadenheid. Je moet compromisloos zijn met wat jouw intuïtie je vertelt. Als mensen je nog steeds in de weg staan, beuk je door op je levensweg. Het belangrijkste is dat je roept, “hier kom ik aan, ga uit de weg”. Maar als mensen zich daartegen verzetten, kun je het je niet veroorloven om attent te zijn en van je pad af te raken. Dat kun je niet. Loop door. Doe geen concessies aan wat jouw innerlijke autoriteit (je intuïtie en innerlijk weten, niet je emoties en niet je verstand, rede en logica!) jou zegt te doen.

Uiteindelijk zullen mensen waarschijnlijk profiteren van wat je doet en van de nieuwe weg die je inslaat. Maar als je ze laat ingrijpen, zal niemand op die plaats komen waar het de moeite waard is.