Mentale Autoriteit

Human Design Analist

Mentale Autoriteit

Indien je een Projector bent (mentale autoriteit)

Projectors zijn erg gevoelig voor hun omgeving. Een gezonde omgeving die voor jou goed voelt, is dus de sleutel tot het nemen van beslissingen. Gebruik die veilige ruimte om dingen verbaal uit te praten en te verwerken met mensen die je in vertrouwen neemt. Laat de mensen om je heen dienen als klankbord, in plaats van op hen te vertrouwen voor advies. Het is vaak goed om tijd te nemen in een paar verschillende ruimtes die goed voelen, met verschillende mensen die je vertrouwt, om te zien welke waarheid naar boven komt als je jezelf toestaat om verbaal te verwerken.

Alleen Projectors kunnen een Mentale Autoriteit hebben. Het is een procesmatige Autoriteit, het kost tijd en het kan nooit spontaan zijn. Je spreekt met verschillende mensen over het onderwerp waarover je nadenkt om tot een besluit te komen, je luistert naar wat er gezegd wordt en denkt daarover na. Na verloop van tijd wordt het steeds duidelijker. Verschillende mensen verbinden zich met verschillende delen in je lichaam en chakrasysteem (systeem van energiecentra) en doen deze oplichten, dus iedereen met wie je praat zal een ander proces en resultaat in jou veroorzaken. Iedereen met wie je praat geeft jou een andere toegang tot gebieden in jezelf. Daarom is het belangrijk om niet steeds met dezelfde persoon te praten, maar met verschillende mensen te praten om uit te vinden wat goed voor je is. Op die manier fungeren andere mensen voor jou als klankbord. Er ontstaat duidelijkheid uit wat je denkt en zegt. Zij kunnen jou waardevolle input geven, maar uiteindelijk gaat het om de optelsom van manieren waarop jouw eigen energie zich uitdrukt in het gezelschap van verschillende mensen en onder invloed van verschillende planetaire transits.

Je observeert wat je zegt, denkt daarover na en spreekt dan met een andere persoon. Eén persoon tegelijk. Het gaat er niet om wat zij over het onderwerp te zeggen hebben, het gaat erom wat JIJ zegt. Het gaat erom wat je herkent en ervaart in jezelf en in je stem terwijl je met hen praat. Is de frequentie van je stem authentiek? Klinkt het echt voor jou of is het gewoon lege bla-bla die uit je mond komt?

Het is heel belangrijk dat je mensen in je leven hebt met wie je openlijk kunt praten en die niet zullen proberen je hun eigen agenda op te dringen.

Als Projector moet je erkend en uitgenodigd worden om wie je bent en om wat voor jou authentiek is om bij te dragen. Met een Mentale Autoriteit kun je maximaal drie Centra gedefinieerd hebben: het Hoofd Centrum, het Ajna Centrum en het Keel Centrum. Elk Centrum in je lichaam onder je Keel Centrum is ongedefinieerd/open. Je hebt geen constante innerlijke toegang tot de energie van een motor centrum.

Waartoe je kunt worden uitgenodigd zal zeer specifiek zijn. Het zal te maken hebben met je denken of je vermogen om je denken uit te drukken. Als iemand jou uitnodigt om te brainstormen over een onderwerp en dat interesseert jou, dan kan er echt iets aan de hand zijn. Maar als iemand je uitnodigt voor iets minder passends, bijvoorbeeld om fysiek te werken, of als hij een beroep doet op je wilskracht (geworteld in het Hart Centrum – dat je niet gedefinieerd hebt en waar je dus geen betrouwbare toegang toe hebt), dan weet je al dat die uitnodiging niet voor jou is, want wat uitgenodigd wordt ben jij niet.

Vanwege al je open Centra ben je geneigd om vanuit je openheid mentaal beslissingen te nemen. Het zal je helpen om het hoofdstuk over energiecentra te bekijken en uit te zoeken wat ze voor jou betekenen, zodat je nog beter kunt herkennen wanneer je niet trouw bent aan jezelf. Je bent niet jouw emoties (openZonnevlecht Centrum), je kunt het je niet veroorloven beslissingen te nemen vanuit je emotionaliteit (Zonnevlecht Centrum) en vanuit hoe het emotioneel voelt. Je kunt geen beslissingen nemen om van druk af te komen (open Wortel Centrum), je kunt niet de juiste beslissingen nemen op basis van de logica van je verstand, enzovoort.

Je open Centra zijn er niet om beslissingen te nemen, ze zijn er om je wijs te maken. Omdat je lichaam zo open en ontvankelijk is voor de energie van anderen, kun je anderen uiterst krachtige en zeer waardevolle begeleiding bieden als je leert onderscheid te maken tussen wat jijzelf bent en wat van de ander komt.

Wanneer heb ik een Mentale Autoriteit?

Je hebt een Mentale Autoriteit wanneer je aan deze twee criteria voldoet:

Alle Centra onder het Keel Centrum zijn ongedefinieerd/open EN twee of alle van de volgende drie Centra zijn gedefinieerd:

  • Hoofd Centrum
  • Ajna Centrum
  • Keel Centrum

Alleen Projector aura Types kunnen een Mentale Autoriteit hebben.