9.03 – Split definitie

Split Definitie

Als Split Definitie hebben je gedefinieerde Centra een splitsing tussen elkaar. Je kan het idee krijgen dat je uit twee delen bestaat, je voelt je letterlijk gespleten. Eigenlijk is dat ook zo, want je hebt bijvoorbeeld het ene groepje dat gevormd wordt door je gedefinieerde Ajna en Keel Centrum en je hebt een afzonderlijk groepje met een gedefinieerd Emotioneel en Wortel Centrum. Hierdoor kan je het gevoel krijgen dat je altijd in tweestrijd zit tussen hoofd en hart oftewel hoofd en lichaam. Zeker als je graag analyseert en veel in je hoofd zit, weet je niet meer wat je voelt of voel je niet wanneer je moet rusten. In je eentje kan je deze twee delen in jezelf (twee groepjes), maar moeilijk met elkaar verbinden. Je kan hierdoor het gevoel krijgen dat er iets ontbreekt.

Je voelt je daardoor onbewust aangetrokken tot mensen die de aspecten brengen die jouw afzonderlijke energiestromen (groepjes) met elkaar kunnen verbinden. Het gevaar bestaat om je te focussen op dat wat in jou ontbreekt en daar een leven lang naar op zoek te gaan.

Zodra je iemand gevonden hebt met de juiste overbruggingspoort(en) of Kanalen, ervaar je een gevoel van heelheid – ‘Je maakt me compleet’. Een gevoel wat jij in je eentje regelmatig mist omdat je niet in staat bent om de afzonderlijke groepjes met elkaar te verbinden. Het open Kanaal dat jouw twee afzonderlijke groepjes niet kan verbinden met elkaar, ontvang je van de ander doordat hij/zij de betreffende Poort geactiveerd heeft en dit betreffende Kanaal dus wèl ingekleurd wordt. Hierdoor kan jij dus een energetische brug slaan.

Vergeet niet dat we met onze ongedefinieerde Poorten, Kanalen en Centra de energie van de ander opnemen en versterken.

De twee losse groepjes kunnen één geheel worden door de ontmoeting met de ander, maar alleen omdat je je zo voelt als je bij bepaalde mensen bent, wil dat nog niet zeggen dat ze geschikt zijn voor jou.

Hierna de conditionerende Splits waar je op moet letten:

Je hebt slechts 1 Poort nodig om je Split te overbruggen

Het is mogelijk om verblind te worden als je een Split Definitie bent. Je zou al je tijd en energie kunnen besteden aan het zoeken naar wat je denkt nodig te hebben om heel te zijn.

Er zijn 2 Poorten nodig of een Kanaal om je Split te overbruggen:

Dan worden de thema’s van die Poorten of Kanaal die juist bij jou ontbreken datgene wat je denkt dat de ander nodig heeft of je denkt dat het probleem van de ander is. Je ziet hoe ‘schuld’ hier in beeld kan komen en je kijk op je leven kan vertekenen.

Je hebt meer dan één Kanaal nodig om je Split te overbruggen:

Dan worden de thema’s van die Poorten of Kanalen die juist bij jou ontbreken om de afzonderlijke groepjes te overbruggen, datgene wat je denkt dat de wereld mist. Dat wat ontbreekt is datgene waar je mogelijk al je aandacht en je besluitvorming op richt. Je fixeren op die openheid zal je nooit de vervulling brengen waarnaar je op zoek bent. Juist in deze openheid zullen we vaak enorm geconditioneerd zijn. Hier komt het Niet-Zelf juist in beeld. Het zal zich focussen op de kwaliteiten van de Poort(en) of Kanalen die je splitsing zouden overbruggen. Alle aandacht zal hier naar toegaan en het zal proberen om te ‘repareren’ door middel van beslissingen (met je hoofd) of te verbinden met anderen.

Het is dus super belangrijk om je bewust te worden van de open Poorten en Kanalen die jouw Split overbruggen en hun Niet-Zelf thema. Deconditioneren van deze gebieden zal jou enorm helpen.

Er is echter niets dat ontbreekt of verkeerd is in jou, hoewel het soms echt zo kan voelen. Vanwege deze inherente drang naar heelheid zijn de Split Definities verantwoordelijk voor het fenomeen monogamie en binding. Door met bewustzijn de juiste verbindingen aan te gaan en je Strategie en Autoriteit te gebruiken om beslissingen te nemen als jezelf, ontdek je de schoonheid van een echt bevredigende relatie.

NIET-ZELF
Vertrouwen op anderen om je verbonden te voelen, je hechten aan bepaalde mensen die je een gevoel van “heelheid” geven, een druk om iemand te vinden die “je compleet maakt”.

TIP
Je trekt van nature mensen aan die jouw Split kunnen overbruggen en samenwerkingsverbanden kunnen stimuleren. Toch is het ook belangrijk om te weten wanneer je alleen moet zijn en wanneer je moet connecteren met anderen. Het gaat om de kwaliteit van je relaties. Wie helpt je om je meer verbonden te voelen? Wie stelt je op je gemak? Hoewel samenzijn met anderen kan helpen om je energie beter te laten stromen, vergeet niet dat je heel bent zoals je bent!