8.03 – Lijn 2

Lijn 2: KLUIZENAAR ( Guru)

  • Ze hebben aangeboren kennis en begrip van dingen, maar weten vaak niet waar hun wijsheid vandaan komt.
  • Ze zijn van nature begaafd en getalenteerd.
  • Ze worden graag alleen gelaten om hun eigen ding te doen op hun eigen manier.
  • Ze leren het best door tijd alleen door te brengen, zodat ze hun wijsheid kunnen verwerken op de manier die voor hen het beste werkt, meestal door te spelen, zonder inmenging van anderen.
  • Het is belangrijk dat zij alleen reageren op kansen die op één lijn liggen en die hen in staat stellen hun unieke aangeboren kennis/talenten met de wereld te delen.
  • Druk om zichzelf/hun kennis uit te leggen of verwachtingen over hoe hun kennis/giften moeten worden gebruikt is zeer ongemakkelijk.

De Kluizenaar is de tegenpool van de Onderzoeker: waar de Onderzoeker alles wil onderzoeken om kennis te vergaren, is het weten van de Kluizenaar aangeboren en intuïtief. Kluizenaars met een 2e lijnsprofiel hebben zowel behoefte aan als verlangen naar tijd alleen om op te gaan in hun natuurlijke talenten en deze te cultiveren.

Omdat de speciale gaven van de 2e lijns Kluizenaar zo intrinsiek zijn, kunnen zij soms moeite hebben om ze bij zichzelf te herkennen. Het komt vaak voor dat zij door anderen op deze gaven moeten worden gewezen om hun eigen natuurlijke genialiteit en uitstraling te kunnen waarderen.

Doel: Kennis, energie en wijsheid integreren en wachten op de bereidheid van anderen om je te roepen om je wijsheid te delen.
Behoeften: Tijd alleen om te rusten, te integreren en te regenereren zodat je klaar bent wanneer het tijd is om te delen wat je weet.
Drijfveer: Vaardig worden in het evenwicht tussen alleen zijn en in de wereld staan.
Angst: Verdwijnen en geïsoleerd zijn.

Optimale expressie:
Een volwassen begrip creëren van de behoefte aan tijd alleen om wijsheid, kennis en ervaring te integreren. om te weten dat tijd voor jezelf essentieel is om je begrip op te bouwen en je energie op peil te houden, zodat wanneer anderen je roepen om te delen wat je weet, je voorbereid zult zijn met de juiste informatie en je de juiste hoeveelheid energie zult hebben ontwikkeld waarmee je dat kunt doen – de introverte extravert.

Onevenwichtige expressie (Niet-Zelf):
Als je er niet in slaagt zelfexpressie in evenwicht te brengen met zelfvernieuwing en burnout creëer je een diepe behoefte om je te verbergen bij wijze van weg naar heling.

Les/uitdaging:
Het evenwicht vinden tussen zelfvernieuwing en zelfexpressie. Laat het verlangen om alleen te zijn je niet weerhouden van het opbouwen van contacten. Dit om je niet te veel toe te leggen en je niet terug te trekken omwille van integratie en regeneratie.