8.02 – Lijn 1

Lijn 1: ONDERZOEKER (leraar)

  • Leert meestal op een traditionele manier (lezen, aantekeningen maken, enz.) en door informatie te absorberen.
  • Zoekt vaak autoriteiten op om van te leren.
  • Worden vaak zelf autoriteiten.
  • Neemt gemakkelijk informatie van anderen op.
  • Kennis is macht en stelt hen in staat hun onbegrensd potentieel te zien.
  • Hoe meer je weet, hoe minder je vreest.
  • Gedreven om te leren en te begrijpen.
  • Minderwaardigheidsgevoel en gebrek aan begrip zijn zeer ongemakkelijk.

Lijn 1 introduceert in het karakter de kwaliteit van “nuttige” angst, gebruikt als een krachtige motivatie. Gedreven door angst, wil een persoon met Lijn 1 het onderwerp van interesse diepgaand bestuderen om zich te ontdoen van onzekerheid. Onderzoeker gaat over onderzoek, fundering en detail. Onderzoekers moeten diepgaand begrijpen voordat ze handelen en hebben een solide basis nodig om zich veilig te voelen. Lijn 1 is de eeuwige student.

Doel: De informatiebasis leggen voor de veiligheid van ons allen.
Behoeften: Een basis van informatie opbouwen om je voorbereid te voelen.
Drijfveer: Nieuwsgierigheid:
Angst: Niet genoeg weten of angst voor het onbekende.

Optimale uitdrukking:
Je nieuwsgierigheid leren waarderen en vertrouwen. Wetende dat wanneer je je nieuwsgierig en geïnspireerd voelt om over iets te leren, dit een signaal is dat de informatie die je verzamelt uiteindelijk in een behoefte zal voorzien. Weten dat er een kosmische intelligentie is die je in de juiste richting wijst om de informatie te verzamelen die van jou is om met anderen te delen, en weten dat je zult weten wat je moet weten wanneer je het moet weten. Om te leren de diepte van je kennis te koesteren en te waarderen.

Onevenwichtige uitdrukking (Niet-Zelf):
Door de angst voor het onbekende of je angst voor het niet weten ben je krampachtig bezig met het verzamelen van gegevens. Geen vertrouwen hebben in het zich aandienen van de volgende juiste stap en je angst overcompenseren door je te veel voor te bereiden of je te verliezen in de gegevens.

Les/uitdaging:
Leren vertrouwen dat wanneer de tijd rijp is, de juiste informatie zal verschijnen. De uitdaging van Lijn 1 is om je rol als hulpbron voor anderen te omarmen en te ontdekken waar je kunt leren en hoe je informatie kunt verzamelen, zodat het onbekende gewoon een nieuwe kans wordt om iets nieuws te leren.