2.06 – Reflector

Human Design België | Analist

1-2% van de bevolking is een Reflector.

Om een Reflector Type te zijn, heb je wat men noemt geen definitie. Een Reflector zijn betekent dat je geen gedefinieerde Centra hebt of dat je allemaal hangende Poorten hebt zonder definitie. Wanneer je alleen hangende Poorten of halve Kanalen hebt, betekent dit dat elektromagnetisme en in de aura zijn van andere energie Types belangrijk voor je is. De enige manier waarop je als Reflector definitie in je chart krijgt, is via planetaire transits, vooral de Maan, en elektromagnetische energie van andere energie Types. Reflectors worden beschouwd als barometers voor de energie die overal om hen heen is of die fungeren als een spiegel van de energie voor de mensen die om hen heen zijn. Dit betekent dat wanneer jij als Reflector niet gelukkig bent, dit meestal een weerspiegeling is van de omgeving waarin je leeft, wat betekent dat het geen gelukkige plek is. Ook het tegenovergestelde is waar, wanneer jij als Reflector gelukkig bent in je gemeenschap, is de gemeenschap gezond en gelukkig.

Omdat Reflectors geen gedefinieerde Centra hebben, kun je alle aura’s weerspiegelen van alle andere energie Types waarmee je in contact komt en kun je andere mensen “worden”, of je kunt in andermans energie kijken. Dit betekent dat je al het potentieel kunt zien van de mensen met wie je in contact komt. Omdat we als mensen een vrije wil hebben, zullen velen onder hun potentieel leven, dus dat betekent dat je als Reflector het potentieel in iedereen kunt zien en ook hoe het niet geuit wordt. Dit inzicht kan je een teleurgesteld gevoel geven over de realiteit van de mensheid, teleurstelling kan een thema zijn voor Reflectors die zich niet gelukkig voelen in hun gemeenschap. Daarom is het heel belangrijk voor een Reflector om een stabiele gemeenschap te vinden om in te leven, een waar ze de energie kennen en zich op hun gemak voelen. Omdat Reflectors zoveel energie kunnen voelen, heb je het potentieel om van veel mensen te houden en als de energie goed is, wil je als Reflector misschien de hele tijd bij die bepaalde energie in de buurt zijn. Dit kan lijken op een aanhankelijke energie, dus het is belangrijk dat de mensen in het leven van een Reflector deze manier van zijn begrijpen.

Als Reflector is alle energie die je Centra binnenkomt gebaseerd op de mensen met wie je bent. Maar je absorbeert de energie niet alleen, ze wordt ook versterkt en dit betekent dat Reflectors van nature een enorme hoeveelheid energie hebben waarmee ze constant “bestookt worden” als ze in een openbare ruimte zijn. Als de energie die een Reflector absorbeert altijd vreemd is of van verschillende mensen komt, kan het overweldigend worden. Daarom is het hebben van een stabiele en consistente gemeenschap, waar je als Reflector de energie kent en begrijpt, een hoeksteen om je prettig te voelen in de wereld. Omdat alle energie die een Reflector absorbeert, gerelateerd is aan de aura’s waarin je ondergedompeld bent, betekent dit dat je bij bepaalde mensen spraakzamer kunt zijn door veel keelenergie, onstuimiger door veel sacrale energie of emotioneler door veel emotionele energie om je heen, enzovoort.

Deze openheid betekent dat Reflectors downtime nodig hebben van mensen waar je je kunt opladen. De beste plek om dat te doen is in de natuur, weg van mensen. Deze tijd alleen in de natuur kan je de tijd geven om alle energie die je hebt opgebouwd te ontladen en weer tot jezelf te komen. Als je als Reflector je energie niet kent en niet weet hoe deze werkt, kun je het gevoel hebben dat je nog meer bij mensen in de buurt moet of wilt zijn in de hoop dat je je uiteindelijk beter voelt, meestal veroorzaakt dit echter meer problemen. Een andere manier om de energie die je hebt opgenomen te ontladen is door een douche te nemen.
Door de sensoren te zijn die ze zijn, kunnen Reflectors de ongezonde energie om hen heen onthullen en zo anderen inzicht geven in de waarheid, zodat de gemeenschap geheeld kan worden. Dit is het grootste geschenk dat Reflectors een gemeenschap kunnen geven en het is ook de reden waarom jullie zo belangrijk zijn voor de wereld.

Beschrijving

Als Reflector is geen enkel van je Centra gedefinieerd.

Dit maakt je erg vatbaar voor conditionering door de wereld om je heen, omdat je geen eigen consistente energie hebt als buffer tegen de energie van anderen.

Maar dit maakt je ook ongelooflijk inzichtelijk, empathisch en in staat om te versterken wat je bij anderen ziet.

Je kunt je gemakkelijk in andermans schoenen verplaatsen en anderen diep begrijpen op een manier die niemand anders kan.

Je pikt van nature de energie van anderen om je heen op, versterkt die energie en wordt uiteindelijk de energie van die persoon als je bij hen in de buurt bent.

Hierdoor kun je de mensen om je heen laten zien wat er met hen aan de hand is.

Dit betekent ook dat je omgeving (je fysieke ruimte, online ruimte, werkruimte, mensen om je heen, enz.) een enorme invloed op je heeft.

Daarom moet je ongelooflijk bedacht zijn op de omgeving waarin je jezelf plaatst en op de mensen om je heen.

Je moet er ook voor zorgen dat je een evenwicht vindt tussen het samenzijn met anderen en regelmatig tijd voor jezelf nemen, zodat je je kunt opladen.

Omdat je zo veelzijdig bent en kunt veranderen wie je bent, kun je alles zijn wat je wilt in het leven. Er zijn geen grenzen voor jou!

Omdat geen van je motor Centra gedefinieerd is, ben je een niet-energetisch wezen.

Dit betekent dat het niet de bedoeling is dat je veel doet, maar dat je anderen laat zien waar ze kunnen verbeteren en dat je op die manier een soort gids bent.

Je belangrijkste rol als Reflector is om aan alle anderen terug te koppelen wat zij goed doen en wat beter kan.

Aangezien je bedoeld bent als een soort meter die anderen vertelt wat er in henzelf omgaat, zul je voelen hoe de mensen om je heen zich voelen.

Als je alleen bent, voel je je waarschijnlijk vrij neutraal en kalm.

Als je met anderen bent, voel je meer extremen.

Vergeet niet dat jouw gevoelens (vooral over hoe je jezelf voelt) meestal gewoon het oppikken is van gevoelens van hoe anderen om je heen zich over zichzelf voelen.

De reden waarom er zo weinig Reflectors zijn is omdat je zo krachtig bent dat je aan veel mensen tegelijk (of zelfs gemeenschappen van mensen) kunt terugkaatsen wat zij ervaren.

Alle Reflectors kunnen de energie van anderen oppikken en versterken. Maar de verschillende Poorten in je BodyGraph kunnen je meer vertellen over je specifieke unieke krachten.

Conditionering

Je vastklampen aan een bepaalde identiteit in plaats van jezelf toe te staan de energie van anderen echt aan te boren en die energie te worden.

In bepaalde situaties/omgevingen blijven die niet goed voelen.

Denken dat gevoelig zijn een zwakte is.

Overhaast beslissingen nemen.

Deconditionering tips

Je vastklampen aan een bepaalde identiteit

Onthoud dat jouw superkracht bestaat uit het volledig kunnen opnemen van andermans energie en die terug te kaatsen.

Dit betekent dat wie je bent, hoe je je voelt, wat je verlangt, enz. zal veranderen afhankelijk van wie je om je heen hebt.

Als je je hiertegen verzet en probeert jezelf in een hokje te stoppen, ben je niet in staat je vermogen om anderen helder te zien volledig te gebruiken.

Haal de druk van jezelf weg om op elk moment of zelfs in het grote geheel van het leven te willen weten wie je bent. Laat jezelf zijn wie het goed voelt om elke dag te zijn.

Je hoeft geen consistente “identiteit” te hebben om succesvol, volwaardig, waardevol, beminnelijk, enz. te zijn.

Neem elke dag een beetje tijd voor jezelf, liefst aan het eind van de dag, om te resetten en weer rustig en neutraal te worden, zodat je niet opgebrand raakt van andermans energie.

In bepaalde omgevingen blijven die niet goed voelen

Omdat je altijd weerspiegelt (opneemt en versterkt) wat er om je heen gebeurt, is het belangrijk dat je jezelf bewust in omgevingen plaatst en je omringt met mensen die je een goed, overvloedig, expansief, gesteund, welkom, enz. gevoel geven.

Geef, boven alles, prioriteit aan het creëren van je omgeving en de mensen om je heen.

Zorg ervoor dat je je goed voelt in elke fysieke, virtuele of sociale omgeving. Dit zal je toegang geven tot meer energie die jou zal helpen je doelen te bereiken en anderen te helpen.

Verwijder jezelf uit situaties of mensen die niet goed voelen. In zo’n omgeving  vergroot je alleen maar wat niet goed is bij anderen en je hoeft je er niet door te laten leegzuigen. Het is goed om je na verloop van tijd langzaam uit deze omgevingen te verwijderen, het hoeft niet van de ene op de andere dag te gebeuren.

Als je prioriteit geeft aan situaties/omgevingen die goed voelen, zal het leven voor jou stromen en je naar je verlangens en levensdoel leiden.

Denken dat gevoelig zijn een zwakte is.

Onthoud dat jouw vermogen om aan te voelen wat anderen voelen enorm krachtig is!

Ga je ‘gevoeligheid’ niet uit de weg.

Omarm het! Zie het als een superkracht.

Zoek naar bewijzen dat jouw vermogen om aan te voelen wat anderen ervaren krachtig is en zowel jou als de mensen om je heen in staat stelt open te bloeien.

De rest van de samenleving heeft jouw gevoeligheid nodig om ons te laten zien wat we goed doen en wat we kunnen verbeteren.

Overhaast beslissingen nemen.

Omdat het je Strategie is om 1 maancyclus (of 28 dagen) te wachten om beslissingen te nemen, is het belangrijk dat je geen overhaaste beslissingen neemt.

Vergeet niet dat het grootste deel van de rest van de wereld sneller beslissingen neemt omdat zij zonnewezens zijn.

Jij bent een maanwezen, dus dat is niet goed voor jou.

Vraag in plaats daarvan om tijd bij het nemen van beslissingen waarbij anderen betrokken zijn.

Neem geen beslissingen of onderneem geen actie voordat je duidelijkheid hebt.

Leer je eigen unieke energie gedurende de hele maancyclus in kaart te brengen, zodat je weet wat voor jou de beste tijd is om je aan dingen te verbinden. We bespreken dat verder in je Strategie.

Strategie: 1 Maancyclus (28 dagen) wachten

Je Strategie vertelt je hoe, wat en wanneer je je energie moet investeren om zo gemakkelijk mogelijk te realiseren wat je verlangt.

Reflectors worden beschouwd als Maanwezens of worden beïnvloed door de Maan en haar transits, dus de Strategie voor Reflectors is om één volledige 28-29 Maancyclus te doorlopen om de grote beslissingen in het leven te nemen. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk in de wereld waarin we leven, maar op zijn minst kan het een paar keer volgen van je Maancyclus waardevol zijn om inzicht te krijgen in hoe je functioneert om door de wereld te navigeren.

De Human Design theorie is dat als de grote beslissing goed voelt voor de hele cyclus dan is het een goede beslissing voor de Reflector, maar als het iets wat je wilt doen niet voelt op een bepaald punt in je cyclus, is het misschien beter om de kans te laten gaan.

De Maan gaat 28 tot 29 dagen rond de hele Human Design Mandala en passeert of verbindt alle 64 poorten van de Mandala. De Maan gaat door elke Poort gedurende ongeveer 10 uur, dus de Maan kan door 2-3 Poorten gaan in een periode van 24 uur.

Je hoeft geen maancyclus te wachten om te beslissen over kleinere dagelijkse dingen of om dingen te creëren waartoe je je geroepen voelt. 

Overweeg om de maancyclus of zelfs maantransits te volgen en te kijken hoe je je gedurende die maand voelt.

Als je dit een paar maanden hebt gedaan, heb je waarschijnlijk een goed idee van wanneer je de meeste helderheid krijgt tijdens een maancyclus. Dan hoef je niet telkens 28 dagen te wachten als je een belangrijke beslissing wil nemen. In plaats daarvan wacht je gewoon die belangrijke punten in de cyclus af.

Human Design België | Analist

Niet-Zelf thema: Teleurstelling

Dit is de indicator dat je niet meer in overeenstemming leeft met je Design.

Als je als Reflector tijd doorbrengt in situaties die niet goed voelen, je te veel afschermt van anderen, of jezelf onder druk zet om je aan één etiket/identiteit te houden, voel je je teleurgesteld of verveeld in het leven.

Je bent ontworpen om de vreugde, verrassing en verrukking te ervaren over hoeveel variatie er is in het leven.

Wanneer je je teleurgesteld voelt in het leven, keer dan terug naar het vinden van omgevingen die goed voelen voor jou en laat jezelf al die geweldige energie van die omgevingen opzuigen.

Dit stelt je open voor het leven en daarmee ook voor je kenmerkende thema van verrassing.

Handtekening thema: Verrassing

Dit is je indicator dat je leeft in overeenstemming met je Design.

Als Reflector ervaar je van dag tot dag zoveel verscheidenheid en veranderingen.

Als je jezelf in een omgeving plaatst die goed voelt en de ervaringen die ze te bieden heeft opzuigt, zul je meer een gevoel van verrassing of verrukking over het leven ervaren.

Als je in zo’n omgeving bent, kan je stoppen met iets te bestempelen als zijnde goed of slecht en in plaats daarvan stroom je gewoon naar datgene wat voor jou het beste voelt.

Dit gevoel van verrassing (of verrukking/amusement) is de bevestiging van het universum dat je je Design goed leeft.

Aura

Het Reflector aura is een ‘resistente’ aura die twee dingen op unieke wijze doet. Ten eerste proeft hij de aura’s van de mensen rondom hem door slechts een klein stukje op te nemen van wat hij ontvangt. Ten tweede weerkaatst hij alles wat hij van de ander ontvangt.

In tegenstelling tot andere Types die een vast en consistent auraveld hebben dat op een voorspelbare manier met de omgeving interageert, is de Reflector er om alles te proberen.

Deze aura is onopvallend en is als een spiegel voor de andere Types. Hiermee kunnen Reflectors voelen of de andere Types authentiek leven op basis van hoe zij zich voelen wanneer zij in contact komen met de auravelden van de anderen. Het aura van de Reflector is een verkeerssignaal voor alle andere aura’s – hij signaleert hen of het goed gaat of dat het nodig is om stil te staan en opnieuw te beoordelen.

Vanwege de prachtige reflecterende aard van dit aura-type zijn Reflectors geweldig als het gaat om het begeleiden van groepen of het bemiddelen in situaties, omdat zij de energetische imprint van de mensen waarmee zij zich omringen opnemen en versterken. Als vuistregel geldt dat een gelukkige en gezonde Reflector betekent dat het goed gaat met het collectief, terwijl een teleurgestelde/spartelende Reflector betekent dat er werk aan de winkel is.