2.04 – Manifestor

Human Design België | Analist

8% van de bevolking zijn Manifestors. Zij zijn van nature doeners, hun Strategie is om de mensen die beïnvloed worden (impactveld) door hun acties te informeren en vervolgens te initiëren. Informeren is een onnatuurlijke handeling voor de Manifestor, maar dit is essentieel om de beste creatieve energie en drive te hebben. De enige keer dat een Manifestor moet wachten met handelen, is als hij een gedefinieerd Zonnevlecht Centrum heeft. Dan moet hij wachten om door zijn hele emotionele golf te gaan voordat hij actie onderneemt, om er zeker van te zijn dat hij een positief gevoel heeft over de potentiële actie voor de volledige golf. Als er negatieve energie verbonden is aan de actie op enig punt in de golf, dan is het waarschijnlijk geen juiste actie voor de Manifestor.

Manifestors hebben altijd een motor Centrum naar het Keel Centrum en een niet gedefinieerd Sacraal Centrum. Manifestors hebben het vermogen om actie en conversatie te initiëren en zolang ze informeren hoeven ze hun acties niet te stoppen. Zij zijn het enige Type dat “gewoon kan doen”.

Manifestors die hun Strategie niet uitleven omdat mensen hen proberen tegen te houden of hun creatieve energie blokkeren, kunnen hun initiërende energie afsluiten en zich Projectors voelen.

Manifestors horen niet verteld te worden wat ze moeten doen en hebben meestal geen hulp nodig. Ze zijn hier niet om te werken zoals de Generator Types en zijn hier in plaats daarvan om “de bal aan het rollen te brengen” voor alle andere Types en dan verder te gaan naar het volgende project. Wanneer Manifestors hun Strategie leven, informeren ze voordat ze handelen. Door te informeren voorkomen de Manifestors miscommunicatie en verloopt alles soepeler. Manifestors weten meestal niet of hun acties juist zijn totdat ze feedback krijgen nadat ze het initiatief hebben genomen. Een diepere verbinding met een universele kracht die groter is dan zijzelf kan helpen om helder te krijgen wat juist is om te initiëren. Manifestors bewegen snel en als ze aan het “doen” zijn, komen ze in hun persoonlijke flow en als ze op deze “lichtsnelheid” bewegen, haalt het vinden van de woorden om vragen te beantwoorden die mensen hen zouden kunnen stellen hen uit de flow en kunnen ze boos worden omdat ze moeten stoppen met “doen”. Manifestors houden er niet van dat hen verteld wordt wat ze moeten doen, want als ze hun Strategie leven, “weten” ze wat er gedaan moet worden.

Manifestors die zich proberen te gedragen als Generator Types kunnen zichzelf opbranden en meestal tussen hun 40e en 50e kunnen ze gezondheidsproblemen krijgen die hen uit het werk dwingen waarvoor ze niet ontworpen zijn.
Omdat Manifestors geen gedefinieerd Sacraal Centrum hebben is de energie van de werkkrachten inconsistent en daarom weten ze niet wanneer genoeg genoeg is. Met een open Sacraal Centrum zouden Manifestors in bed moeten liggen voordat ze uitgeput zijn om de energie te verdrijven zodat ze goed kunnen slapen. Als ze te lang wachten om naar bed te gaan, gaat de kwaliteit van de slaap achteruit. Het is beter voor Manifestors om alleen te slapen en uit de buurt van Sacraal gedefinieerde wezens om de beste slaap te krijgen.

Overzicht Manifestor

Manifestors hebben het grootste aura van alle energie Types.

Je straalt van nature grootsheid uit, zelfs vanaf je geboorte.

Jouw werk is om je grootsheid te accepteren.

Je bent energetisch een leider.

Je wordt beschouwd als iemand met eigenwaarde.

Je hoeft geen aanwijzingen van anderen aan te nemen.

Je wordt verondersteld om dingen te ondernemen in deze wereld. Alle andere types (92% van de wereldbevolking) moeten wachten om te reageren/uitgenodigd te worden/enz.

Jij bent hier om het pad te effenen.

Jij bent de aanzetter.

Je bent ontworpen om bewegingen in gang te zetten.

Manifestors zijn degenen die dingen in gang zetten en in beweging zetten voor de rest van de wereld ( de andere energie Types).

Je bent hier niet om anderen te micromanagen, maar om dingen te initiëren om uitgevoerd te worden door de andere energie Types.

Je wordt niet graag verteld wat je moet doen. Je houdt ervan om te doen wat je gelukkig maakt en plezier te hebben.

Als je als Manifestor leeft volgens je Design, dan luister je naar de intuïtieve ingevingen en impulsen die uit je binnenste komen (uit het universum) en handel je daarnaar.

Je Design leven betekent dat je luistert naar je impulsen en ernaar handelt.

Je hoeft niet veel te plannen of vooruit te denken. Je hoeft je alleen maar vrij en beschikbaar te maken om te handelen naar de ingevingen die je van het universum krijgt.

Een drang is iets specifieks. Je weet wanneer iets een drang is wanneer je een gevoel hebt als iets uit het niets. Je kunt niet met logica uitleggen waarom je het wilt doen. Het is niet zoiets als “ik wil dit doen om geld te verdienen of ik wil dit doen omdat het de volgende logische stap is, etc.”.

Al het andere is een persoonlijke keuze (wat deel uitmaakt van het mens zijn). Dit is waar je compromissen kunt sluiten en dingen voor anderen kunt doen.

Je energie is niet altijd consistent.

Ook al ben je technisch gezien een energiewezen (omdat je een gedefinieerd motor Centrum in je Chart hebt), je hoeft niet voortdurend te DOEN.

Je creëert energie als je een drang hebt, maar die is niet consequent. Je hebt uitbarstingen van energie wanneer je handelt in functie van een drang. Nadat je aan een drang gevolg hebt gegeven, moet je rusten.

Rusten na het doen stelt je in staat jezelf energetisch meer beschikbaar te maken voor meer drang.

Je bent een energetische leider. Waar jij gaat, zullen anderen volgen. De mensen in jouw leven verwachten dat je het voortouw neemt door dingen in gang te zetten, niet zozeer door te doen of bezig te zijn.

Conditionering

Jezelf minimaliseren (om aardig gevonden/geaccepteerd te worden en oordeel te vermijden)

Wachten om goedkeuring te krijgen of aanwijzingen van anderen aan te nemen in plaats van leiding te geven

Bang zijn om over te komen als manipulatief of slecht wanneer je anderen beïnvloedt

Het gevoel dat je voortdurend bezig moet zijn en nooit moet rusten

Deconditionering tips

Jezelf minimaliseren

Vergeet niet dat je een selectieve aura hebt.

Als je je Design volgt en jezelf bent, wordt al het andere geregeld door het universum en andere mensen.

Wanneer je volledig vrijuit bent over jezelf en doet wat je wilt, zullen de juiste mensen naar je toe komen en jou helpen verwezenlijken wat je verlangt.

Als je dit doet, zullen mensen die je echt waarderen om wie je bent naar je toe komen.

Dit betekent ook dat sommige mensen je niet zullen volgen of in jouw energie willen staan en dat is oké. Ze snappen je niet. Ze zijn niet voor jou.

Als ze veroordelend/onbeschoft zijn, heeft dat met hen te maken en met het feit dat ze zich niet bewust zijn van zichzelf, het heeft niets met jou te maken. Zij zullen iemand anders volgen.

Maak dankbaar gebruik van je aura om de mensen die niet voor jou zijn uit de weg te gaan, zodat ze je niet tegenhouden of uitputten.

Wachten op goedkeuring/anderen

Wachten tot anderen je toestemming geven om iets te doen betekent dat je naar anderen luistert in plaats van naar de zielsbehoeftes die je hebt.

Die zielsbehoeftes zijn signalen die rechtstreeks uit het universum komen.

Alle anderen worden verondersteld te wachten tot jij actie onderneemt op die signalen, zodat ze hun gaven kunnen inbrengen en je kunnen helpen die signalen tot uitvoering te brengen.

Hoe meer je leidt, hoe meer anderen om je heen ervan zullen profiteren!

Je zorgen maken over hoe je anderen beïnvloedt

Je bent hier om anderen te leiden en te beïnvloeden.

Dit betekent dat je van nature mensen beïnvloedt.

Zolang je mensen niet onder druk zet om je te volgen of anderen gebruikt om te krijgen wat je wilt zonder rekening te houden met hun welzijn, ben je niet manipulatief of slecht.

Wees niet bang om invloed uit te oefenen op anderen, daarvoor ben je hier.

Zorg er alleen voor dat je regelmatig controleert of je bedoelingen niet puur egoïstisch zijn.

Constant bezig zijn en nooit rusten

Je krijgt de energie die je nodig hebt om alles te bereiken wat je wil in dit leven.

Je hoeft niet elke dag de hele dag te werken om te krijgen wat je verlangt.
Anderen zullen jou helpen je doelen te bereiken, zolang je je Strategie en Autoriteit maar volgt. Je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Er is geen medaille voor het niet hebben van hulp.

Onthoud ook dat hoe meer je je energie respecteert (rust wanneer je wil rusten, werk/actie ondernemen wanneer je wil werken/actie ondernemen), hoe krachtiger je in staat zult zijn te verschijnen op de momenten dat je wel wil werken/actie ondernemen.

Strategie: Informeren

Je Strategie vertelt je hoe, wat en wanneer je je energie moet investeren om zo gemakkelijk mogelijk te realiseren wat je wil.

Als Manifestor is het jouw taak om te doen waar je zin in hebt en vervolgens anderen te laten weten dat je het gaat doen.
– Hou anderen op de hoogte (ze willen weten waar je staat met zaken zodat ze je kunnen volgen!).
– Degenen die mee willen doen zullen je dan volgen.

Je hoeft geen beslissingen te nemen over wat anderen willen doen.

In plaats daarvan moet je doen wat jij wil doen en weten dat de mensen die met jou mee willen doen, mee zullen doen.

Niet-Zelf Thema: Kwaadheid

Dit is de indicator dat je niet meer in overeenstemming bent met je Design.

Als je als Manifestor wacht op de goedkeuring van anderen, je zielsdrang negeert, of het gevoel hebt dat je voortdurend bezig moet zijn, voel je je Niet-Zelf thema van kwaadheid (of irritatie).
Dit voelt vaak alsof je tegen de wereld ingaat en iedereen je probeert te vertellen wat je moet doen en dat irriteert jou.

Dit kan een heel subtiele latente achtergrondkwaadheid zijn als je het grootste deel van je leven niet vanuit je Design hebt geleefd.

Dit is de manier van het universum om jou te vragen om te kijken naar andere manieren om ongegeneerd te zijn over wie je bent, zodat je je behoeften kunt respecteren.

Je grootste strijd is waarschijnlijk het gevoel dat de wereld om je heen strikt en star is. Maar als je je eigen vrijheid begint te zien, zal de wereld dat aan jou gaan weerspiegelen.

Handtekening Thema: Vrede 

Dit is je indicator dat je leeft in overeenstemming met je Design.

Als je je Design als Manifestor goed leeft (je volgt je ingevingen en respecteert je energie, onderneemt actie wanneer je geïnspireerd wordt en rust wanneer dat niet het geval is), voel je je in balans.

Je voelt je alsof alles gewoon stroomt en je bent tevreden omdat je vrij bent om te doen wat je wil.

Je hebt niet het gevoel dat iedereen om je heen je probeert te vertellen wat je moet doen. Dit leidt tot een gevoel van vrede (of een kalm gevoel van vrijheid) dat doordringt in alles wat je doet.

Dit gevoel van vrede (of kalmte/vrijheid) is een bevestiging van het universum dat je je Design goed leeft.

Aura

De Manifestor is het Type dat het meest immuun is voor de invloed van anderen.

Dit komt hoofdzakelijk door zijn gesloten en afstotende Aura, dat hem als een omhulsel beschermt. Aura is het energieveld dat elke persoon op Aarde omgeeft. Wanneer twee mensen met elkaar in contact komen, hebben zij interactie met elkaar op het niveau van het Aura en niet alleen door woorden en non-verbaal contact. De manier waarop wij een andere persoon waarnemen, hangt in veel opzichten af van zijn Type en karakter van Aura.

Het Design van de Manifestor is zodanig dat hij een zeer “agressieve” Aura heeft. Hij houdt anderen op enige afstand en staat niet toe dat ze te dichtbij komen. Dit is een beschermingsmechanisme van de Manifestor, waardoor hij bijna niet te beïnvloeden is. Om dezelfde reden kunnen Manifestors vaak worden aanzien als ongezellige mensen. Het is erg moeilijk om hen te benaderen, wat de reden wordt voor het ontstaan van roddels over hun egocentrisme.

Tegelijkertijd veroorzaakt de gesloten Aura een zeer slecht inlevingsvermogen bij Manifestors. Zij kunnen eenvoudigweg niet begrijpen waarom de mensen om hen heen het zo doen en niet anders. Alhoewel, zij kunnen het begrijpen, maar alleen op het niveau van de Geest. Maar je inleven in de gevoelens van andere mensen is voor Manifestors vaak een onbetaalbare luxe. Daarom zijn de meeste Manifestors vrij onbeschofte en rechtlijnige mensen die persoonlijk de waarheid spreken.

Door zijn Strategie te volgen, kan de Manifestor de afstand tussen zichzelf en een ander verkleinen, alsof hij hem of haar binnenlaat. Informeren maakt anderen duidelijk dat de Manifestor, ondanks zijn gedrag, de mening van anderen om wie hij geeft, waardeert of op zijn minst respecteert. Dit alleen al is voldoende om de weerstand in het leven van dit Type aanzienlijk te verminderen.